Józsa történelme

Ez egy +1 ikon, amit megnyomva az adott találatot ajánlhatjátok barátaitok, ismerőseitek, és az egész világ számára. Szerző ©Copyright A szerzői jogokkal kapcsolatban.


Kirándulás a Szentgyörgyi- és Monostori-erdőben

Honismereti kirándulás Szentgyörgyi- és Monostori-erdő
1993. február 12. péntek
Írta:Dalmi Csaba

A mi kis kirándulásunk a Krajcáros kapunál kezdődött, itt gyülekeztünk. A Hatház utcán mentünk néhány száz métert, majd letértünk a Csőszház nyiladékra. Alig haladtunk valamennyit, beértünk az erdőbe. Lévai Béla tanár úr hozott magával fényképezőgépet, és az erdő szélén lefényképezett bennünket.
Rövid időre megálltunk pihenni. Pihenés közben meghallgattunk magnóról egy dalt, amelyet a második világháború éveiben írtak, amikor Észak-Erdélyt visszacsatolták Magyar országhoz.
Újra útnak indultunk, mentünk pár száz métert és eljutottunk egy nagy völgyhöz, mely kb. húsz méter széles és száz méter hosszú lehet. Bukkanónak hívják. Itt kibontottunk egy csomag cukorkát, melyet Dalmi Ilona igazgató néni hozott nekünk. Nemsokára két erdő közé jutottunk: az egyik akác-, a másik öreg tölgyes volt. Ez a tölgyerdő több mint száz éves, néhány éve már természetvédelmi terület. Sajnos, láttuk, hogy itt is kivágják a fákat!

Tovább…

One Response to “Kirándulás a Szentgyörgyi- és Monostori-erdőben”

  1. Dalmi Csaba Says:

    Kedves -admin-!

    Szeretném megköszönni, hogy feltetted a fogalmazásom.
    Jó volt újra 11 évesnek lenni, már nem is emlékeztem a kis irományomra! :)

A hozzaszolashoz

Regisztralj vagy jelentkezz be