Józsa történelme

Ez egy +1 ikon, amit megnyomva az adott találatot ajánlhatjátok barátaitok, ismerőseitek, és az egész világ számára. Szerző ©Copyright A szerzői jogokkal kapcsolatban.


Egy esős kirándulás

Honismereti kirándulás
1993. november 6-án a Honismereti szakkör tagjai részére autóbuszos kirándulást szerveztünk Józsa-Erdőspuszta-Kisv árda-Va ja útvonalon. A kirándulás ingyenes volt a szakkörösöknek, ugyanúgy mint az 1993. június 20-tól 27-ig tartó honismereti tábor Kácsárdon. A költségeket pályázaton nyert összegből fedeztük.
A kirándulást a szakkörösök a következő foglalkozáson humorosan így örökítették meg:

Egy esős kirándulás

Már egy éve készültünk a kisvárdai vár megtekintésere, de az eső majdnem elmosta most is a kirándulásunkat. November eleje volt, ködös őszi reggel, amikor a távolban feltűnt Noé bárkája - egy rozoga autóbusz - amely Kisvárdáig zötyögtetett bennünket. A buszban iszonyatos benzingőz és füst terjengett. Óránként 40 km-es sebességgel száguldtunk, miközben a kilométeróra 140-et mutatott.
Rögtön éhesek lettünk és egészen Nyíregyházáig ettünk. Ekkor Bíró Jutka egy ronggyal letörölte az ablakot, mert a nagy gőzben egymáson kívül már nem láttunk semmit.
A táj mindenütt egyforma volt: lapos, szürke és homályos.

Tovább…

A hozzaszolashoz

Regisztralj vagy jelentkezz be