Józsa történelme

Ez egy +1 ikon, amit megnyomva az adott találatot ajánlhatjátok barátaitok, ismerőseitek, és az egész világ számára. Szerző ©Copyright A szerzői jogokkal kapcsolatban.


Budapesti kirándulás

Elérkezett a várva-várt nap. 1993. október 17-én 6 óra 45 perckor gyülekező volt az iskolában. Mindenki nagyon várta azt a pillanatot, hogy elinduljon a busz Budapest felé.
Szemerkélő esőben utunk a Keleti főcsatornán, majd a híres Hortobágyi pusztaságon, a Tiszán, Gyöngyösön vezetett keresztül Messziről láttuk a Mátra hegységet.
Útközben nagyon jó volt a hangulatunk. Megérkeztünk a Hősök terére. Innen már gyalog sétáltunk az Állatkertbe. Megnéztük a szabadban élő állatokat. Nekem a zsiráf tetszett legjobban, csak azt sajnálom, hogy a Pálmaházat nem néztük meg.
Tervünk szerint a Hősök terével ismerkedtünk meg bővebben. Elgondolkodtam azon. hogy mennyi híres ember élt Magyarországon. Busszal az Országházhoz igyekeztünk. Közben nevezetes hidakat, távolból pedig a Budai várat láttuk. A hatalmas Parlament előtt néhány perces sétát tettünk.
Elérkeztünk utunk fő célpontjához, a színházba. A Kincskereső kisködmön című darabot néztük meg. Nagyon tetszettek a gyerek szereplők. A bányarobbanás keltette fel a figyelmem.
Sötétben indult haza a busz. Jócskán elfáradtunk az úton, így sokan aludtak, de viccelődő gyerekek is akadtak. A tartalmas nap után élményekben gazdagabban tértem haza.

Elek Zoltán 3. z. osztályos tanuló

A hozzaszolashoz

Regisztralj vagy jelentkezz be