Józsa történelme

Ez egy +1 ikon, amit megnyomva az adott találatot ajánlhatjátok barátaitok, ismerőseitek, és az egész világ számára. Szerző ©Copyright A szerzői jogokkal kapcsolatban.


Rendszerváltás az oktatásban

1989 nyarán nyílt lehetőség az idegennyelv tanításban a váltásra. Nem lett kötelező az orosz nyelv tanulása. Az 1989-90-es tanévben dr. Lévai Béla segített ki bennünket, az akkori két 4. osztályban ő kezdte el tanítani az angol nyelvet. (Az 1975-76-os és 1976-77-es tanévben már vezetett fakultatív angol nyelvtanfolyamot az iskolában 15, majd 30 gyermek számára.)
Orosz szakosaink ezzel egyidőben bekapcsolódtak a részükre szervezett átképzésekbe. Soltészné Bácsi Ágnes angol, Kissné Tácsik Mariann pedig német nyelvből iratkozott be az intenzív nyelvtanfolyamra.
Az 1990-91-es tanévtől Soltészné Bácsi Ágnes folytatta az angol nyelv tanítását középfokú nyelvvizsgával 1995. szeptemberétől pedig diplomával.
Sajnos, Kissné Tácsik Mariann - akire a német nyelv tanítását alapoztuk - időközben elköltözött. A német nyelv tanítása egészen 1995. szeptember 1-ig gondot okozott az iskolában.
Az 1993-94-es tanévben Kozmáné Czeglédi Ildikó is elkezdte a KLTE angol kiegészítő szakán a tanulást. Jelenleg utolsó éves.

Tovább…

A hozzaszolashoz

Regisztralj vagy jelentkezz be