Józsa történelme

Ez egy +1 ikon, amit megnyomva az adott találatot ajánlhatjátok barátaitok, ismerőseitek, és az egész világ számára. Szerző ©Copyright A szerzői jogokkal kapcsolatban.


Az 1927-ben épített iskola további sorsa

Az 1970-es évekre az Alsójózsai (korábbi nevén Béke) utcai épületünk igen elhasználódott, megkopott,.folyamatos karbantartására a Józsa Nagyközségi Tanácsnak nem volt meg az anyagi fedezete, lehetősége.
A kisméretű tálalókonyha nem felelt meg a megnövekedett létszámú napközis csoportok kiszolgálására. A gyerekek ugyanabban a teremben ebédeltek, ahol tanultak, a termek délelőtt is, délután is foglaltak voltak. Zsúfoltak voltak a termek. A melléképület állapotát - ahol a WC is volt - a KÖJÁL mindig kifogásolta. Jogosan.
Az épület fokozatos rendbehozatalára Józsa Debrecen városhoz csatolásával kerülhetett sor. A segítségnyújtásban jelentős szerepe volt dr. Tar Károly akkori művelődési osztály vezetőnek.
Az Alsójózsai utcán történt szilárd burkolatú út építése sajnos “hátrányosan érintett” bennünket. A csapadékvíz elvezetését az útépítéssel egyidőben nem oldották meg. Ezért az út megépítésével - egy kiadós zápor után - több hektár területről az iskolaudvarra folyt a csapadékvíz. Évekig nagyon sokat szenvedtünk emiatt! Az épület s környékének elhanyagoltságát ez a probléma még tovább fokozta!
Nagyon sok levél megírása, számtalan fórumon való felvetés után végre 1990. novemberében hozzákezdtek a munkához, s 1991. június 10-én megtörtént a csapadékvíz elvezető rendszer műszaki átadása.

Tovább…

A hozzaszolashoz

Regisztralj vagy jelentkezz be