Józsa történelme

Ez egy +1 ikon, amit megnyomva az adott találatot ajánlhatjátok barátaitok, ismerőseitek, és az egész világ számára. Szerző ©Copyright A szerzői jogokkal kapcsolatban.


A ” volt úttörő ” dr. Lévai Béla.

Őrizzük a lángot” jeligés pályamunka. Készítette Batta Csaba 8. osztályos tanuló 1976-ban.

Az 1975-76-os év jubileumi év. Ebben az évben ünnepeljük a Magyar Úttörők Szövetsége megalakulásának 30. évfordulóját. Az idei év úttörőmozgalma az “Őrizzük a lángot” mozgalom. E mozgalom keretében gyakran felkeresünk olyan személyeket, akik csapatunk tagjai voltak, esetleg később ismét kapcsolatba kerültek velünk.
Érdeklődtünk tőlük: milyen volt az úttörőélet a megalakulás éveiben, milyen eseményre emlékeznek vissza szívesen, milyen dalokat énekeltek, miket játszottak, hogyan alakult életük az azóta eltelt években.
Pályamunkámban egy olyan volt úttörőt szeretnék bemutatni, akinek mai jelentős munkája a mi iskolánkból, a mi csapatunkból, a mi falunkból indult. Ez a “volt úttörő” dr. Lévai Béla. a Kossuth Lajos Tudományegyetem adjunktusa, az orosz nyelv tanára.
Bár munkájától kissé távol esik már az általános iskolás korú gyerekek világa, ő most is szívesen jön közénk. Élménybeszámolót tart útjairól, táborozni, kirándulni jön velünk. Felkerestem Tanár urat megkértem, meséljen életéről. Szívesen rendelkezésemre állt. Beszélgetésünk folyamán kérdéseket tettem fel neki, s a következőket tudtam meg róla..

Tovább…

A hozzaszolashoz

Regisztralj vagy jelentkezz be