Józsa történelme

Ez egy +1 ikon, amit megnyomva az adott találatot ajánlhatjátok barátaitok, ismerőseitek, és az egész világ számára. Szerző ©Copyright A szerzői jogokkal kapcsolatban.


Egy tanulóra olykor fél négyzetméter jut

Nehéz körülmények az alsójózsai iskolában: pincébe szorul a technikaóra

Salga Attila

Debrecen-Józsa (HBN) - Megszokásból az 1955-ben átadott alsójózsai általános iskolát még most is újnak nevezik így különböztetik meg az 1928-ban létesült régi épülettől, amelyben három tanterem, egy szolgálati lakásból kialakított kis osztály és a menza kapott helyet Az új iskolában tizenegy, egy másik épületben még egy tanteremben folyik az oktatás.

- Gondolom, 315 tanulóra 16 tanterem ugyan nem túl sok, de átlagosan, mondjuk, 26 diákot számolva egy osztályban, elegendőnek tűnik

Dalmi Ilona igazgató és helyettese, Danku Attila nem ért egyet.

D.I: - Az új iskolát 1967-ben úgy “bÅ‘vítették” két szükségtanteremmel, hogy a gyerekek életterébÅ‘l, a földszinti folyosóból vettek el 70 négyzetmétert. Azóta a tantermek ajtaja kifelé, az alig több mint 1 méter széles “közlekedÅ‘re” nyílik. Külön épületben, a volt tornateremben is tanítunk, ahol még WC sincs. A technikaórákat a pincében tartjuk. Az ottani körülményekre jellemzÅ‘, hogy a tisztiorvosi szolgálattól minden évben külön engedélyt kell kérni. Ha a 16-20 négyzetméteres osztálytermekben tízen-tizenhatan zsúfolódnak, a lélegzetvétel is nehéz. A könyvtárunkat különálló, egykori szolgálati lakásban kellett elhelyeznünk.

Tovább…

A hozzaszolashoz

Regisztralj vagy jelentkezz be